28. ALFÖLDI ÁLLATTENYÉSZTÉSI ÉS MEZŐGAZDA NAPOK

A mai napon megnyitják a 28. ALFÖLDI ÁLLATTENYÉSZTÉSI ÉS MEZŐGAZDA NAPOK kiállítást a Hód-Mezőgazda Zrt. szervezésévben. A szeptember 23–25. között megrendezésre kerülő, kiállítás, az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás társrendezvénye. A kiállítás a 47. sz. főút elkerülő úton közelíthető meg. (Orosháza felőli rész.)

A kiállítóterületen hetek óta zajlik a munka, lassan minden a helyére kerül. A rendezvény ma 9 órakor kezdődik, Nagy István agrárminiszter nyitja meg. A háromnapos kiállításon a szakma és a nagyközönség számára is szerveznek programokat. Tenyészállatok bírálata, fajtabemutatók, szakmai konferenciák váltják egymást. Az Agrárszakképző Intézmények Országos Gazdászversenyét is az állattenyésztési napok ideje alatt rendezik meg.

A Hód-Mezőgazda Zrt. arra kérte a kiállítókat, hogy a kiállítás területére ne vigyenek be és ne osztogassanak reklámcéllal léggömböket. Ebben a környezetvédelmi szempontok mellett az is szerepet játszik, hogy egy állatokkal zsúfolt kiállítási területen helytelen léggömbökkel sétálgatni, mert a kidurranásuk félelmet kelthet az állatokban, a reakciójuk pedig veszélyes lehet. A kiállítás szervezői a gyerekeket egy Állati jó játszóparkkal kárpótolják majd. A rendezvény védettségi igazolvány nélkül, a járvány­ügyi szabályok betartásával látogatható. A szervezők azt kérik, mindenki vegye igénybe a kiállítás 25 pontján elhelyezett fertőtlenítőszereket. Találkozzunk a kiállításon!

Forrás: internet