VÁLTOZÁS AZ EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS SZABÁLYAIBAN!

- 2020. december 31-éig a növénytermesztési, erdőgazdálkodási, állattenyésztési, halászati, vadászati ágazatba tartozó munkavégzés keretében megvalósuló alkalmi és idénymunka esetén az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2010. évi LXXV. törvénytől (Efotv.) eltérően az Efotv. 1. § (4) bekezdésében és 2. § 1. pontjában meghatározott éves időtartam legfeljebb száznyolcvan nap (EZ EDDIG 120 NAP VOLT)

 -valamint 2020. december 31-éig a növénytermesztési, erdőgazdálkodási, állattenyésztési, halászati, vadászati ágazatba tartozó munkavégzés keretében megvalósuló alkalmi munka esetében az Efotv. 2. § 3. pont b) alpontjában meghatározott havi időtartam legfeljebb húsz naptári nap. (EZ ALKALMI MUNKA ESETÉBEN EGY HÓNAPBAN 15 NAP VOLT.)

 Gyakorlatban egy munkáltatónál mezőgazdasági idénymunka esetében 180 napot dolgozhat egy egyszerűsített foglalkoztatott.

Ha mezőgazdasági idénymunkában és alkalmi munkában is dolgozik az egyszerűsített foglalkoztatott összesen 180 nap az éves korlát (90 nap alkalmi munka mellett 90 nap mezőgazdasági idénymunkát is végezhet).

 Az alkalmi munka 90 napos korláta nem változott, valamint az egyéb ágazatokban a havi 15 napos alkalmi munka korlát sem.

 
A módosított összefoglaló táblázatot mellékletben csatoljuk.

 
Összeállította: a Kontroport Kft. munkacsoportja

Szeged, 2020.04.19.

 


Forrás: internet

 

Forrás: internet