Munkaügyi átvilágításról

Munkaügyi átvilágítás, (helyszíni, ágazati, telephelyi) munkaügyi szaktanácsadás

Az átvilágítás fő célja a rendezett munkaügyi kapcsolatok megtartása, a szabályos foglalkoztatás elérése és fenntartása. A szankciók elkerülése a pályázatok, támogatások megtartásának alapfeltétele. A jelenlegi helyzetben a gazdaságos létszám és bérgazdálkodás fontos része a költséggazdálkodásnak. Az átvilágítás feltárja az Önök vállalkozásában azokat a kritikus munkaügyi-foglalkoztatási problémákat, amelyek egy munkaügyi ellenőrzés során kritikusak lehetnek, és esetleg bírság megfizetését vonnának maguk után. A Munkaügyi Ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvény a foglalkoztatóra nézve kötelezéseket, feladatokat ír elő. A foglalkoztatással kapcsolatos jogszabályok betartása mindenkor a foglalkoztató első számú vezetőjének a feladata.

Munkaügyi átvilágítás, felmérés.

Munkaügyi átvilágítás felmérő részében a jelenlegi helyzet feltárása történik meg, a tényleges munkaidő, dokumentált munkaidő, túlmunka, szabadság, pihenőnap elszámolás, bérezés vizsgálatával.

Bevezettek munkaidőkeretet és kihasználják a keret adta lehetőségeket?

A munkavállalói létszám elegendő az általános munkák és a csúcsmunkák időszakában?

A bérszabályzat, a vezetői utasítás, a munkaügyi szabályzat naprakész, az ágazatok ismerik, betartják ezeket a belső utasításokat?

Alkalmaznak egyszerűsített foglalkoztatottakat, mezőgazdasági idénymunkásokat az előírások szerint?

Ezekre a kérdésekre adunk használható, gyakorlatban alkalmazható válaszokat.

Munkaügyi átvilágítás gyakorlati része a munkaterületeken.

A munkaidő, munkaerő gazdaságos felhasználására teszünk javaslatokat a telephelyeken, munkaterületeken, a beosztott vezetők és az irányításuk alá tartozó munkavállalók munkaköreinek gyakorlati elemzésével. A munkaköri leírások, a szervezeti felépítés és a hatáskör-felelősségi rendszer rögzítését is elvégezzük.

Jelszavunk: minden elvégzendő és kiadott munkáért feleljen a közvetlen munkairányító és a munkát elvégző munkavállaló.

Rendeljék meg az átvilágítást, kérjenek árajánlatot a cég rövid ismertetője elküldése alapján. A cégismertetőben térjenek ki a tevékenységre, az ágazatokra, a létszámra és a kapcsolattartó személyére, elérhetőségére. Az elmúlt évek alatt több száz munkáltatónál szerzett gyakorlati tapasztalatainkat az Önök cége is előnyösen használhatja. Tisztelettel várom felkérésüket a helyszíni átvilágításra és az elemzést követő gyakorlati feladatok közös megoldására.

Kurunczi László munkaügyi szaktanácsadó       info@kontroport.hu      70-93-88-767     fax: 62-998-424