KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT A 2022-ES FOGLALKOZTATÁSI ÉVRE 2.

KÉREM SEGÍTSÉK MUNKÁNKAT AZZAL, HOGY A LEVELÜNK MELLÉKLETÉT KÉPEZŐ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁS ÖNÖK RÉSZÉRŐL ALÁÍRT PÉLDÁNYÁNAK VISSZAKÜLDÉSÉVEL JELZIK KÖZÖS MUNKÁNK MEGERŐSÍTÉSÉT A KÖVETKEZŐ ÉVRE.

 A 2021. ÉVRE VONATKOZÓ SZOLGÁLTATÁSOK CSAK JANUÁR 10.-IG ÉRVÉNYESEK, AZ ÚJ 2022 ÉVES SZERZŐDÉS-MÓDOSÍTÁS 2022 JANUÁR 10.-TŐL, AZ ÚJ BEJELENTKEZÉSI JELSZÓ, A SZÁMLA, VALAMINT EGY PÉLDÁNY ELKÜLDÉSÉVEL LÉP ÉLETBE.

 Szolgáltatásainkról:

Folyamatos telefonos tájékoztatás biztosítása az aktuális kérdések megválaszolása céljából.

Elektronikus úton, e-mailben történő írásbeli szakmai információs szolgáltatás a megbízó részére, foglakoztatási, munkaügyi, munkaszervezési, bér, társadalombiztosítási (tb ellátások, járulékok, nyugdíj stb.), Foglalkoztatás-Felügyeleti ellenőrzés témákban, egy munkanapon belül.

A teljes hozzáférés biztosítása a KONTROPORT web-laphoz, (EGY PARTNERŐL TÖBB HOZZÁFÉRÉS IS KÉRHETŐ) az ott elhelyezett munkaügyi segédletek a megbízó és munkatársai részére történő felhasználásra a szolgáltató által 2022. évre megadott belépési jelszó alapján. Hozzáférés az e-nyilvántartáshoz (Excel munkaidő nyilvántartás) és a hozzá kapcsolódó szabályzathoz.

Online, webkamerás konzultáció, tanácsadás, igény esetén.

Az első személyes konzultáció díjából 50% kedvezmény, a munkaügyi szakapparátus részére 2022. évben szervezett kurzus részvételi díjából 50%-os kedvezményt biztosítunk partnereink részére.

 

A COVID19 járvány miatt kialakult helyzet a munkaerő megtartását hangsúlyozottan indokolttá teszi, hiszen ez egyet jelenet a cégek működőképességével.

Mivel a különböző korcsoportú munkavállalókat másképp kell kezelni az emberi erőforrás  stratégia szempontjából ezért kérjük, hogy Partnereink a létszámadataikat az alábbi korcsoport bontásban küldjék meg az info@kontroport.hu e-mail címre.

 Korcsoportok:                   18-30 évesek;                   31-50 évesek;                  51 éven felüliek

 Minden korcsoportot másképpen kell kezelnie a HR-nek. Pl. a 18-30 év közötti korcsoportban találhatók a pályakezdők, a családalapítás is ebben az életkorban kezdődik meg. A 31-50 év közötti korcsoportban előtérbe kerül a továbbképzés, szakmai előrelépés. Az 51 éven felüli korcsoportban már megjelennek az egészségügyi problémák, valamint a nyugdíjba vonulás kérdésköre.

 2021. évben nyújtott szolgáltatásaink statisztikája:

A Kontroport Munkaügyi Szolgáltató Kft. közvetlen ügyfélkörébe több mint 120 cég tartozik az ország 15 megyéjéből, több mint 9000 munkavállalóval, 400 fő körüli szakapparátussal, és a 140 cégre összesen számított 200 milliárd forintot meghaladó éves árbevétellel. A mezőgazdasági ágazatban való jártasságukat az elméleti és 35 év alatt szerzett gyakorlati szaktudás szoros kapcsolata eredményezi.

2021. évben kb. 1800 db e-mailt küldtünk partnereknek, minimum 3 maximum 55. db/vállalkozás, általában 8-24 órán belül válaszoltunk a megkeresésekre, kérdésekre. A telefonhívások száma naponta 2-22 között volt, mindenkit visszahívtunk. A 2021. évi Munkaügyi Szakapparátusi Képzés kurzuson 19 cég vett részt 20 fővel. A munkaügyi kurzus résztvevői közül 13-ankiválóan megfelelt, 7 fő pedig jól megfelelt eredményt ért el az online tesztek eredményei alapján. Weblapon 108 cikket tettünk közzé, melyek között kiemelt szerepet kaptak a koronavírus járvány munkáltatókat érintő segédanyagai, illetve a szabályos foglalkoztatást elősegítő szakmai anyagok.

2022. évre vonatkozóan: excel56l alapú e-munkaidő nyilvántartást készítettünk elő szabályzattal együtt, valamint Szervezeti és Működési Szabályzat mintát bocsátunk szerződött Partnereink rendelkezésére.

KÖSZÖNETTEL VÁROM A VISSZAJELZÉST.  Kurunczi László ügyvezető