Hiteles beszámoló egy munkaügyi ellenőrzésről

Tisztelt Partnereink!

Szeretném megosztani Önökkel egy mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozás beszámolóját az közelmultban lezajlott munkaügyi ellenőrzésről.

Természetesen név és cím nélkül közöljük a beszámlót, hiszen a tapasztalatok megosztása a célunk.

Tisztelt Kurunczi úr!

 Mellékelten küldöm az emlékeztetőt a cégünknél decemberben és februárban tartott munkaügyi ellenőrzésről.

 Örömünkre szolgál, hogy az Ön által ajánlott nyilvántartásokkal, szerződésmintákkal dolgozhatunk, mely áttekinthető mindenki számára, és a mindennapi munkában is segítségünkre van mind a bérszámfejtés, mind a munkaidő beosztással foglalkozó középvezetők részére.

 Tisztelt Kurunczi László Úr!

 2015. december 22-én előzetes értesítés nélkül ellenőrzést tartott a Kft-nél a Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya.

 A Főosztály munkatársai névtelen bejelentés alapján látogattak meg bennünket. Mivel a bejelentő a Szarvasmarha telepi bércsökkentést és a szabadságok kiadásának a rendjét kifogásolta, ezért az ellenőrzést kifejezetten a telepre fókuszálták.

 Az ellenőrzés az Irodaházban kezdődött. Mivel már mindenki szabadságon volt ezért általános kérdésekkel kezdtük. A Kft. létszáma, a telepi létszám, a keresetek, azok kifizetésének időpontja, a szabadságok kiadásának módja? Van-e olyan dolgozó, akinek nem adjuk ki tárgyévben a szabadságot?

 Ezek után a Szarvasmarha telepen folytatódott az ellenőrzés. Meghallgatták a telepvezetőt. Elkérték és lemásolták az egyéni munkaidő nyilvántartást, a szabadság nyilvántartást és a munkaidő kiközlést. Külön négyszemközti meghallgatást tartottak az egyik dolgozóval. Mikor kezd, mikor végez, hogyan kapja a szabadságot, mikor kapja meg a fizetést.

 A folytatás az ünnepek és más okokból 2016. február 3-án történt meg az Irodaházban. Itt először tételesen végig mentünk az előző évi vizsgálaton, a jegyzőkönyveken. Néhány, az előzőekben már felsorolt kérdés után elkérték a Mezőgazdasági Ágazati Kollektív Szerződést, végig nézték a december havi egyéni nyilvántartásokat (különösen a 6+1 pihenőnapi munkavégzést figyelték), a szabadság kiadásáról szóló nyilvántartást. Szúrópróba szerűen megnézték az éves egyéni munkaidőkeret nyilvántartást, megvizsgálták a túlmunka elszámolását. Elkérték a megállapodást az átvitt szabadságokról, a munkaszerződéseket, munkajogi tájékoztatót. A munkaszerződésben ellenőrizték a megállapodást az egybefüggő kétheti szabadság kiadás eltérésétől, az osztott munkarendről. Rákérdeztek, hogyan tartjuk nyilván a készenléti jellegű munkát, azt hogyan fizetjük ki a dolgozó részére. A megtekintett anyagokat a kiválasztott dolgozók vonatkozásában, fénymásolatban elvitték.

 Összességében megdicsérték a precíz, pontos nyilvántartást. Hibaként rótták fel, hogy egy dolgozónak (a 33-ból) a pihenőnapjaiból egy sem esett vasárnapra december hónapban.

 2016, február 09.                                                                   Ügyvezető

Forrás: levélből idézet