AJÁNLÁS-3 A HOSSZABB MUNKAIDŐ KERET BEVEZETÉSÉRE

AJÁNLÁS-3 A HOSSZABB MUNKAIDŐ KERET BEVEZETÉSÉRE

Felhatalmazó jogszabály: 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet 6. § (4) pontja alapján 

„A munkavállaló és a munkáltató az Mt. rendelkezéseitől külön megállapodásban eltérhetnek.” 

A munkaidő keret módosításának megvalósítása:

https://www.kontroport.hu/cikkek/ajanlas-a-munkaidokeret-atalakitasarol-195 cikkben foglaltak alapján.

Ha a munkaszerződés tartalmazza a munkaidő keretre vonatkozó megállapodást, azt munkaszerződés módosítással lehet változtatni. 

Ha nincs a munkaszerződésben munkaidő keretre vonatkozó megállapodás, akkor egy külön az új keretre vonatkozó megállapodásban kell rögzíteni, mindkét fél beleegyezésével. 

Az ajánlott 9 havi 04.01-től 12.31-ig tartó keret helyett 8 havi május 01.-től 12.31.-ig, illetve 7 havi június 01.-től 12.31.-ig tartó munkaidő keretet is bevezethető megállapodás esetén a munkahelyeken, attól függően, hogy az aktuális és betervezett munkák hogyan alakulnak.

A munkaidő keret figyelők https://www.kontroport.hu/cikkek/ajanlas-a-munkaidokeret-atalakitasarol-2-197 cikk mellékleteként letölthetők mely alkalmazásával rugalmasan előre beosztható a munkavállalók munkaideje, AKÁR AZ EGÉSZ GAZDASÁGI ÉVRE.

A jognyilatkozatok közlésére, megállapodások megkötésére vonatkozó ajánlásunk a https://www.kontroport.hu/cikkek/ajanlas-a-jognyilatkozatok-utasitasok-kozlesere-jarvanyhelyzetben-187 cikkben található.

 

FOLYAMATOSAN RENDELKEZÉSRE ÁLLUNK, VÁRJUK KÉRDÉSEIKET SZÓBAN ÉS ÍRÁSBAN, EMAILBEN, VIBEREN ÉS AZ info@kontroport.hu SKYPE elérhetőségen.

 

Összeállította a Kontroport Kft. munkacsoportja  Szeged, 2020.03.30.

Forrás: saját