2024 ÉVI SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS-TERVEZET MIKULÁSRA

TISZTELT SZERZŐDÖTT PARTNEREINK

KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT 2024-RE, HOGY MEGFELELJEN CÉGÜK A FOGLALKOZTATÁSI-MUNKAÜGYI FELTÉTELEKNEK, VALAMINT A GAZDASÁGOS MUNKAERŐ FELHASZNÁLÁS ÉRDEK-RENDSZERÉNEK.

KÉREM SEGÍTSÉK MUNKÁNKAT AZZAL, HOGY A LEVELÜNK MELLÉKLETÉT KÉPEZŐ SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS ÖNÖK RÉSZÉRŐL ALÁÍRT PÉLDÁNYÁNAK VISSZAKÜLDÉSÉVEL JELZIK KÖZÖS MUNKÁNK MEGERŐSÍTÉSÉT A KÖVETKEZŐ ÉVRE.

A 2023. ÉVRE VONATKOZÓ SZOLGÁLTATÁSOK CSAK JANUÁR 04.-IG ÉRVÉNYESEK, AZ ÚJ 2024 ÉVES SZERZŐDÉS 2024 JANUÁR 05.-TŐL, AZ ÚJ BEJELENTKEZÉSI JELSZÓ, A SZÁMLA, VALAMINT EGY HITELESÍTETT PÉLDÁNY ELKÜLDÉSÉVEL LÉP ÉLETBE.

 Fontos: azok a partnerek, akik 2023. december 31-ig visszaküldik az aláírt szerződést, kedvező áron tudják igénybe venni 2024. évben is szolgáltatásainkat.

 AZ ALÁÍRT SZERZŐDÉST E-MAILBEN KÉRJÜK SZKENNELVE MEGKÜLDENI AZ info@kontroport.hu e-mail címre.

Szolgáltatásainkról röviden:

Folyamatos telefonos tájékoztatás biztosítása az aktuális kérdések megválaszolása céljából.

Elektronikus úton, e-mailben történő írásbeli szakmai információs szolgáltatás a megbízó

részére, foglakoztatási, munkaügyi, munkaszervezési, bér, társadalombiztosítási (tb

ellátások, járulékok, nyugdíj stb.), Foglalkoztatás-Felügyeleti ellenőrzés témákban, egy

munkanapon belül. A teljes hozzáférés biztosítása a KONTROPORT web-laphoz,

Online, webkamerás konzultáció, tanácsadás, igény esetén.

az ott elhelyezett munkaügyi segédletek a megbízó és munkatársai részére történő felhasználásra a szolgáltató által 2024. évre megadott belépési jelszó alapján.

(KEDVEZMÉNYES) Hozzáférés az e-nyilvántartáshoz (e-munkaugy) és a hozzá kapcsolódó szabályzatokhoz. 

(KEDVEZMÉNYES) A munkaügyi szakapparátus részére 2024. évben szervezett kurzus részvételi díjából 50%-os kedvezményt biztosítunk partnereink részére.

(KEDVEZMÉNYES) A középvezetés részére 2024 évben szervezett vezető-képzés ingyenes, csak regisztrációs díjat számolunk fel.

 Változás az Agrártámogatások kifizetésében 2025-től

A 2023-2027. közötti Közös Agrárpolitika feltételeiben benne van a szociális kondicionalitás is. Így eljön az az idő, amikor az uniós agrártámogatásokért nem csak környezetvédelmi, hanem majd munkaügyi feltételeket is teljesíteni kell.

2025- től kötelező lesz ellenőrizni munkaügyi szabályok betartását is az uniós agrártámogatásoknál, beleértve a KAP I. pillérébe tartozó területalapú támogatásokat. Ezeknek a munkaügyi feltételeknek az alapját az EU átláthatósági irányelve adja. Sok a határidős, dokumentációs, munkavállalót tájékoztató szabály, amelyeket be kell tartani. Sok szabály érinti a munkaidőt, a rendelkezésre állást, a munkaidő beosztást, a kihirdetést. Érdemes 2025. előtt időben rendbe tenni minden agrártámogatásban részesülő munkáltatónál a munkaügyi dokumentációt.

 

Szeged 2023.12.06. Kurunczi László ügyvezető