2021. I. FÉLÉVI MUNKAIDŐ KERET ZÁRÁSA

 

Tisztelt Partnerünk!

A 2021. I. félévi munkaidő keret fő számai: 181 naptári napból 124 munkanapból és 52 pihenőnapból, valamint 5 munkanapra eső munkaszüneti napból áll.

A teljesített munkaórák száma 992 óra, az időarányos féléves túlóra (önként vállalt túlóra megállapodás nélkül) a Mezőgazdasági Ágazati Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó munkáltatóknál 150 óra, míg a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkáltatóknál 125 óra. A maximális túlóra mértéke 26x8=208 óra lehet.

Fontos az első félév zárásakor az időarányos szabadságok, a túlmunkaórák, esetleg le nem dolgozott órák, pihenőnapok időarányos kiadása szempontjából elemezni a munkaidő keretet és a szükséges korrekciókat elvégezni.

Amennyiben a munkavállaló 992 óránál többet teljesített, azt túlóra pótlékkal rendezni kell. (50%-os pótlék, illetve amennyiben nem kapta meg az összes pihenőnapját azokat a napokat 100%-os pótlékkal kell számfejteni.) Lehetőség van a következő munkaidő keret végéig átvinni a többlet órákat, amennyiben a második félév munkával nem jobban terhelt.

Szerződéses partnereink részére az elemzésekhez segítséget nyújtunk. 2021. július 15. után a személyes helyszíni egyeztetésekre konzultációkra várom az időpont-javaslatokat.

Amennyiben kérdésük van a munkaidő kerettel kapcsolatban tisztelettel várom megkeresésüket e-mailben (info@kontroport.hu) vagy a +36-70-93-88-767 telefonon.

Üdvözlettel Kurunczi László ügyvezető

Forrás: saját