2020. I. FÉLÉVI MUNKAIDŐ KERET ZÁRÁSA

Tisztelt Partnerünk!

Amennyiben nem került meghosszabbításra a munkáltatónál a járványügyi vészhelyzet miatt a munkaidő keret időtartama, úgy az első félévi munkaidőkeretet le kell zárni 2020.06.30. napjával.

A 2020. I. félévi munkaidő keret fő számai: 182 naptári napból 125 munkanapból és 52 pihenőnapból, valamint 5 munkanapra eső munkaszüneti napból áll.

 A teljesített munkaórák száma 1000 óra, az időarányos féléves túlóra (önként vállalt túlóra nélkül) a Mezőgazdasági Ágazati Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó munkáltatóknál 150 óra, míg a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkáltatóknál 125 óra.

Fontos az első félév zárásakor az időarányos szabadságok, a túlmunkaórák, esetleg le nem dolgozott órák, pihenőnapok időarányos kiadása szempontjából elemezni a munkaidő keretet és a szükséges korrekciókat elvégezni, például az éves munkaidőkeretet bevezetésével.

Szerződéses partnereink részére az elemzésekhez segítséget nyújtunk. 2020. július 15. után a személyes helyszíni egyeztetésekre konzultációkra várom az időpont-javaslatokat.

Amennyiben kérdésük van a munkaidő kerettel kapcsolatban tisztelettel várom megkeresésüket e-mailben (info@kontroport.hu) vagy a 70-93-88-767 telefonon.

Üdvözlettel Kurunczi László ügyvezető

 

Forrás: saját