09.10. SZEPTEMBERI HÍRLEVÉL-3

TISZTELT PARTNERÜNK!

VISSZAJELZÉS, VISSZAJELZÉS, VISSZAJELZÉS, MOST EZ MUNKÁNKHOZ A LEGNAGYOBB SEGÍTSÉG!

EZÉRT KÉREM, HOGY EMAILBEN VAGY TELEFONON JELEZZENEK VISSZA, HOGY MEGKAPJÁK, OLVASSÁK, HASZNOSÍTHATÓNAK TARTJÁK LEVELEINKET ÉS KÉRIK A TOVÁBBIAKBAN IS.

A HELYSZÍNI KONZULTÁCIÓ SZERVEZÉSÉT SZEPTEMBER 14.-TŐL ISMÉT MEGKEZDJÜK, AZ AKTUÁLIS PANDÉMIÁS HELYZET FIGYELEMBEVÉTELÉVEL, MINDEN ELŐÍRÁS BETARTÁSA MELLETT.

(minimál-létszám, távolságtartás, maszk, helyszíni lázmérés, kézfertőtlenítés stb.)

A HELYSZÍNI MUNKAÜGYI SZEMLÉK ÉS KONZULTÁCIÓK IDŐPONTJAIT TELEFONOS EGYEZTETÉST KÖVETŐEN RÖGZÍTJÜK. TISZTELETTEK KÉREM, HOGY A VIDEÓ-KONFERENCIÁK HELYI FELTÉTELEIT ÉS LEHETŐSÉGÉT VIZSGÁLJÁK MEG ÉS JELEZZÉK VISSZA.

Jönnek az új távmunkaszabályok

Az otthoni munkáért rezsiátalány járna, idén havonta 16 100 forint, adómentesen a tervezet szerint, amellyel a Magyar Nemzet információi szerint elégedettek a munkavállalók és munkáltatók érdekképviselői is. Egyoldalúan nem rendelhet el otthoni munkavégzést a foglalkoztató, még akkor sem, ha erőre kap a járvány, erre csak a felek megállapodása szerint lenne lehetőség az immár késznek tekinthető törvényjavaslat szerint. A Home Office újra szabályozásával a munkaadói és a munkavállalói oldal képviseletei is elégedettek, a tervezet szövege már végleges. A munkaadó nem kötelezheti majd folyamatos otthoni munkavégzésre a munkavállalót, de az alkalmazottak is kérhetik ugyanakkor a Home Office-t. A szabályozás rugalmas lenne, mivel a munkaadó és a munkavállaló alkuja határozná meg, melyik napokon lehetne otthonról végezni a munkát. Továbbra is általános szabály marad, hogy a munkáltatónak kell rendelkezésre bocsátania azokat az eszközöket, amelyek a feladatok biztonságos ellátásához elengedhetetlenek. A munkaadó ellenőrizheti a munkavégzést, a digitális eszközökön keresztül, de ezt csak akkor teheti meg, ha a beosztott nem a saját eszközeit használja. Rezsiátalányt is adhat adómentesen a munkáltató az otthoni munkavállaláshoz. Ennek mértéke a korábbi tervek szerint a mindenkori minimálbér tíz százaléka lenne havonta, vagyis jelenleg 16 100 forint.

 A DOKUMENTUMTÁRBAN található a rendkívüli munkavégzésről készített ÚJ összefoglaló is.

Összeállította a Kontroport Kft. munkacsoportja

Szeged, 2020.09.10.

forrás: internet

 

Forrás: saját és internet