Negyedik negyedévről

Tisztelt Partnerünk!

Célegyenesbe fordulunk a 2017. évben, itt van a negyedik negyedév.

Fő számok a három "emberes" hónapról:

92 naptári nap, 61 munkanap, 488 munkaóra, 27+4=31 pihenőnap.

Rendkívüli munkaóra számításon alapuló maximális mértéke 14x8= 112 óra.

A szabadságok kiadásának időszaka következik a negyedév második felében, az áthúzódó szabadságot december 29.-én meg kell kezdeni.

Szeptember hónapban tíz megye 25 vállalkozásánál tartottunk munkaügyi szemlét, konzultációt, 6100 km utaztam ebből a célból.

A tapasztalatokról minden cég a helyszínen megkapta az értékelést, mely a munkaerő-gazdálkodás, a nyilvántartási rendszer és vezetés-irányítás területeire tért ki.

A negyedéves méréseket elvégző és a félévente közös szemlét tartó vállalkozások megfeleltek a hatósági ellenőrzéseken is, erre 3 cégnél volt példa.

A helyszíni munkaügyi szemléket folytatom, jelenleg szabad időpontok októberben már csak elvétve találhatók, az igények október 30.-ig rögzítésre kerültek.

Tisztelettel várom időpont-javaslataikat a 44.- héttől kezdődően emailban, illetve telefonon.

A 2018. év kezdetét a "munka-idő-bér-keret" irányelvek határozzák meg. Minden vezetői konferencián, továbbképzésen, tájékoztatón ezek lesznek a lényeges szempontok.

A Letöltések rovatba elhelyeztük a 2018 évi munkaidő naptárunkat és a 2018. évi 4 táblás keretfigyelőt, melyet a bejelentkezési jelszó segítségével le tudnak tölteni.

Üdvözlettel Kurunczi László

Forrás: saját