Műszakpótlék változás 2012. július 01-től

A többműszakos munkarend korábbi, évtizedek óta változatlan definícióját az új Munka Törvénykönyve - figyelemmel a megváltozott bírói gyakorlatra - módosította. Az új definíció szerint többműszakos a munkáltató munkarendje, ha heti működési ideje a nyolcvan órát eléri.

A fentiek alapján tehát nincs annak jelentősége a többműszakosság definíciója szempontjából, hogy a munkavállalók egymást váltva végzik-e azonos tevékenységüket, vagy sem. Önmagában az, hogy a munkáltató működési ideje a heti nyolcvan órát eléri, már elég a többműszakosság megállapításához.

Ha a munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje állandóan változik, úgy a tizennyolc és hat óra közötti időtartam alatt történő munkavégzésért harminc százalékos pótlék illeti meg. A korábbi délutáni pótlék megszűnik. Az éjszakai munkavégzésért (huszonkét óra és hat óra között) a munkavállalónak tizenöt százalékos pótlék jár. Ez akkor is fizetendő, ha nem több műszakban dolgozik a munkavállaló. Ha azonban a harminc százalékos műszakpótlékot megkapja, úgy a tizenöt százalékos éjszakai pótlék már nem jár.