Műszakpótlék fizetése

A műszakpótlék és az éjszakai pótlék elhatárolása

Mt. 141. Műszakpótlék
Mt. 141. § a műszakpótlék fizetési kötelezettségről:

A munkavállalónak, ha a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja rendszeresen változika 18 és 6 óra közötti időtartam alatt történő munkavégzés esetén 30% bérpótlék (műszakpótlék) jár.

A változást rendszeresnek kell tekinteni, ha havonta a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja a munkanapok legalább egyharmada esetében eltér, valamint a legkorábbi és a legkésőbbi kezdési időpont között legalább négy óra eltérés van.

Tehát, ha a munkavállaló munkaidő kezdetei  között legalább 4 óra eltelik, ez egy hónapon belül a munkanapok egyharmadában fenn áll, műszakpótlékra jogosult, melynek mértéke 30%.

A műszakpótlékra jogosult munkavállaló a 15%-os éjszakai pótlékra nem jogosult.

A műszakpótlékra jogosultságnak időkorlátja nincs, tehát ha a munkavállaló 5 óra 30 perckor kezd és műszakpótlékra jogosult, akkor erre a fél órára is meg kell adni a 30%-os műszakpótlékot!

Mt. 142.§ Éjszakai pótlék
Mt. 142.§ az éjszakai pótlék fizetési kötelezettségéről:

Éjszakai pótlékot akkor kell fizetni, ha a munkaidő 22 és 06 óra közé esik és nem kell műszakpótlékot fizetni a munkavállalónak. Az éjszakai pótléknál van fontos kitétel, hogy akkor kell éjszakai pótlékot fizetni a munkavállalónak, ha a munkavállaló munkaideje az 1 órát meghaladja 22 és 06 közötti időtartamban.

Ha a  munkavállaló 22 óra 30 perckor végez vagy 5 óra 00 perckor kezd nem jogosult éjszakai pótlékra mert nem haladja meg az 1 órát a meghatározott időtartamban történő munkavégzés.