Keretzárás-2

Tisztelt Partnerünk!

Az első félévi munkaidőkeret zárás fő számai: a munkaidő keret 2017. január 01.-től június 30.-ig tart, 181 naptári napból 125 munkanapból és 51 pihenőnapból, valamint 5 munkanapra eső munkaszüneti napból áll.

A teljesítendő munkaórák száma 1000 óra, az időarányos féléves túlóra a Mezőgazdasági Ágazati Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó munkáltatóknál 150 óra, míg a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkáltatóknál 125 óra. Alapvető szempont az, hogy a második félévre minél több túlóra maradjon (208 óra 26x8 óra)

Fontos júniusban az időarányos szabadságok, a túlmunkaórák, esetleg le nem dolgozott órák, pihenőnapok időarányos kiadása szempontjából elemezni a munkaidő keretet és a szükséges korrekciókat elvégezni. Szerződéses partnereink részére az elemzésekhez kedvezményes szolgáltatást nyújtunk. Amennyiben kérdésük van a munkaidő kerettel kapcsolatban tisztelettel várom megkeresésüket e-mailben (info@kontroport.hu) vagy személyes konzultációra időpont-javaslataikat a 70-93-88-767 telefonon.

A Letöltések rovatba két cikket raktunk fel az Önök jobb tájékoztatása érdekében.

Az egyik az azonnali hatályú felmondás szabályait ismerteti, amely betartása esetén és minta alkalmazásával sok probléma elkerülhető.

A másik cikk a mobilalkalmazást szemlélteti.

A szabadságolások, zárási feladatok, bérszámfejtési munkák figyelembevételével javasolt időpontok:

június 27-30, július 03-06, július 12-15.július 17-21.

Üdvözlettel Kurunczi László ügyvezető

Forrás: saját és internet