Hírek a márciusi télben

Tisztelt Szerződéses Partnerünk!

Először az első negyedév fontosabb számairól:

A 90 naptári napból 13 nap van még. A 62 munkanapból 9 munkanap maradt, 72 munkaóra.

A 25+3 pihenőnapból még 3+1 nap a maradvány, a+ napok a hétköznapra eső munkaszüneti napokat jelentik.

Ezek külön kezelendőek, hiszen az órabérben, teljesítbénybérben dolgozók esetében, ha nem végeznek munkát a jeles napokon, akkor is kell távolléti díjat számfejteni.

A havibérben foglalkoztatottakra ez nem vonatkozik, csak ha munkát végeznek a munkaszüneti napon, ami nagyon ritka.

FIGYELEM! 

Március végével készítsék el az első negyedév munkaidő mérlegeit, a munkanap, munkaidő, a pihenőnap és a rendkívüli munkaidő tekintetében, még a féléves keretben foglalkoztatottak esetében is. Intő jel, ha nem hoztunk előre pihenő napokat, ha nem adtuk ki a 2017 évi szabadságokat és túlórát is felhasználtunk.

A LETÖLTÉSEK rovatba öt cikket tettünk fel, a bérezésről,  bérpótlékokról, a tárgyévi munkaszüneti napokról, a szerződés-módosításról és a munkahelyi hangulatot befolyásoló tényezőkről. A szerződött partnereink a belépési jelszó segítségével hozzáférnek a cikkekhez.

Gőzerővel folytatjuk a web-lap megújítási munkálatokat. Szeretnénk, ha Önök jobb, könnyebben kezelhetőbb, gyakorlati munkát segítő forrást kezelhetnek május hónaptól.

Tervezzük a  XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár 2018. május 10-11-12-i rendezvény napjaira a megújult web lap és az elektronikus munkaidő-nyilvántartás bemutatását.

Április 03.-tól folytatom a helyszíni munkaügyi konzultációkat és elsősorban azon Partnerek meglátogatását tervezem, ahol már tőbb mint fél éve nem voltam.

Üdvözlettel Kurunczi László

Forrás: saját